top of page

Leerlinge wint Young Woman in Public Affairs Award


Emma Bogaert, laatstejaarsstudente uit de toerismerichting, sleepte in mei de Young Woman in Public Affairs Award van serviceclub Zonta in de wacht. Zo wordt Emma beloond voor haar belangeloze inzet voor de vluchtelingen uit het opvangcentrum van Koksijde. Vorig jaar nog, grepen twee laatstejaarsstudenten van onze school, Marie Loose en Rojda Kaya, net naast de prijs.

Sinds 2009, reikt Zonta Middelkerke-Westkust jaarlijks de Young Woman in Public Affairs Award uit. De serviceclub wil zo jonge vrouwen en meisjes tussen zestien en negentien die zich inzetten voor vrijwilligerswerk of zich onbaatzuchtig engageren, in de bloemetjes zetten en belonen met een geldprijs van vijfhonderd euro.

Dit jaar viel deze eer geheel terecht onze laatstejaarsstudente, Emma Bogaert, te beurt. Zij zet zich al sinds de komst van de vluchtelingen in het asielcentrum van Koksijde belangeloos voor hen in. “Toen ik hoorde dat er zo dichtbij huis vluchtelingen zouden worden gehuisvest, wilde ik echt niet zomaar doelloos toekijken. Ik wilde hen helpen waar mogelijk. Zo ben ik tenslotte opgevoed. In de loop van haar leven stond mijn moeder er al te vaak helemaal alleen voor en ik wilde nu graag iets terugdoen voor anderen die hulp konden gebruiken.”

“Via Fedasil heb ik me vervolgens in september als vrijwilliger voor het asielcentrum aangemeld. In het begin hielp ik nog met het maken van basispakketten voor de vluchtelingen, korte tijd daarna begon ik ook met huiswerkbegeleiding. Dat doe ik ondertussen elke dinsdagavond. Maar ik kom er evengoed wekelijks over de vloer om gewoon een praatje te maken met de bewoners. In eerste instantie, wilde ik mezelf helemaal niet kandidaat stellen voor de award, maar na aandringen van de leerlingenbegeleider op school heb ik het toch maar gedaan. Ik hoef immers helemaal geen prijs te krijgen omdat ik mensen help. Ik help hen omdat ik dat zelf wil.”

Vorig jaar waren twee andere laatstejaarsstudenten van onze school genomineerden voor de prijs. Marie Loose en Rojda Kaya behaalden nipt de tweede en derde prijs en inspireerden de organisatie bovendien bij het opzetten van een studiefonds voor jonge studentes. Marie Loose mocht in het kader van dit project een cheque ter waarde van tweehonderdvijftig euro in ontvangst nemen.

Zonta Middelkerke-Westkust maakt deel uit van Zonta International, een wereldwijde serviceorganisatie van beroepsactieve vrouwen die zich inzetten om het statuut van de vrouw te verbeteren.

Tekst: Vanessa Vanhove


40 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page