top of page

Herdenking gesneuvelde en omgekomen oud-leerlingen en leerkrachten

Op dinsdag 9 november hield de Bond der Oud-Leerlingen van het Koninklijk Atheneum te Veurne een ingetogen plechtigheid ter nagedachtenis van de gesneuvelde en omgekomen leerlingen en leerkrachten van de school gedurende de beide wereldoorlogen van de vorige eeuw.

In zijn toespraak schonk de voorzitter ook een bijzondere aandacht aan het vredesplatform "Westhoek- Vredeshoek"; een samenwerkingsverband tussen de provincie West-Vlaanderen en de respectievelijke gemeentebesturen.

Benevens de bloemkransen werden door de aanwezige leerlingen Britse Poppies neergelegd. Hierdoor werd de schoolgaande jeugd eveneens betrokken bij het herdenken van de slachtoffers van het oorlogsgeweld.


We herkennen van links naar rechts Odila Vansteenkiste (Voorzitter Koninklijk Verbond Veteranen en Sympathisanten Koning I Nieuwpoort), leerlingen van het Koninklijk Atheneum, Guido Hoste (schepen van de stad Veurne) , Ivan Winnock (erevoorzitter oud-leerlingenbond), Eddy Caluwaerts (Directeur Koninklijk Atheneum), Jonas Bel (schepen van de stad Veurne en oud-leerling), Karine Pinson (penningmeester van de oud-leerlingenbond), José Clauw (voorzitter oud-leerlingenbond), Ronny Decraemer (bestuurslid van de oud-leerlingenbond), Gilbert Moerman (ondervoorzitter oud-leerlingenbond) en Patrick Dusaert (met vaandel; bestuurslid oud-leerlingenbond) en nog enkele leerlingen van de school.


Met dank aan allen die hun steentje hieraan hebben bijgedragen.

Namens het bestuur van De Bond,

José Clauw

Voorzitter

85 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page