top of page

UITNODIGING: Herdenkingsplechtigheid


Plechtige herdenking overleden leerkrachten en oud-leerlingen gedurende beide wereldoorlogen Onthulling gedenkplaat Nestor VANHOLME

UITNODIGING

Het bestuur van De Bond heeft het genoegen u hierbij uit te nodigen voor onze jaarlijkse herdenkingspechtigheid, die doorgaat op dinsdag 12 november 2019 om 14u00. Jullie worden verwacht vanaf 13u30 in de turnzaal (ingang Handboogstraat).


Tijdens het officiële gedeelte zal tevens een gedenkplaat onthuld worden ter nagedachtenis van Nestor Vanholme, oud-leerling, gestorven in gevangenschap in 1944 in Fuhlsbüttel (Duitsland). Nestor was verbindingsagent bij de inlichtingendienst Luc-Marc, werd door de vijand gearresteerd in juli 1944 en is in oktober van hetzelfde jaar overleden in een concentratiekamp.


Daarna wordt aan de aanwezigen een receptie aangeboden in de refter.


Wij hopen van harte u te mogen begroeten op deze activiteit, die deze keer in het tekens staat van 75 jaar Bevrijding en Vrede.


Getekend,


José Clauw, Voorzitter Bond der Oud-leerlingen en Vrienden van Atheneum Veurne.

82 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page